U utorak 07.02. u 20:00 sati u galeriji Buća biće otvorena izložba pod nazivom: ,,Svjedočenja prošlosti Perasta, porodica Širović, pomorci, trgovci, pisci i diplomati“.

Continue reading

milijanaU kontekstu estetskih vrijednosti savremene crnogorske likovne scene izdvajaju se umjetnici koji su poput svojih prethodnika, čije je slikarstvo posvećeno misteriji genius loci, antejski povezani sa fenomenom crnogorskog pejzaža. Međutim, ovdje nije riječ o mimetičkoj fiksaciji realnosti već o podsvjesnoj i imaginativnoj korespondenciji sa metafizičkim, irealnim i apstraktnim, koje umjetnici nalaze u definisanju atmosfere, prostora kao i u energetskim svojstvima materije. Ovim danas rijetkim likovnim poslenicima pripada i slikarka Milijana Vujović.Continue reading

U galeriji “Buća” 01.jula u 21,30 biće otvorena izložba skulptura pod nazivom “ Skulptura i priroda “  Rajka Šušića, Jovete ČLjumovića i Velibora Pavićevića. Izložbu će otvoriti Vojislav Kaluđerović, direktor Centra za kulturu Tivat.

skulpture
Skulptori Rajko Šušić, Joveta Ljumović i Velibor Pavićević predstaviće po 4 rada. Iako različiti po materijalu koji koriste ( kamen, metal i drvo ), kao i po obradi forme prepoznatljivi su po vrsnim ostvarenjima u skulptorskim opusima što ih je svrstalo na samom vrhu savremene crnogorske umjetnosti.