🎭 MIRANDOLINA 🎭 PURGATORIJE 2024

🎭 𝗠𝗜𝗥𝗔𝗡𝗗𝗢𝗟𝗜𝗡𝗔 🎭
| 𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 – 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿 𝘇𝗮 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝘂 𝗧𝗶𝘃𝗮𝘁 |
~ 𝗧𝗮𝗸𝗺𝗶č𝗮𝗿𝘀𝗸𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃𝗮 ~

🔔 𝗣𝗥𝗘𝗠𝗜𝗝𝗘𝗥𝗔 🔔
🗓️ Ponedjeljak, 01. jul – 21.30h

🔔 𝗥𝗘𝗣𝗥𝗜𝗭𝗔 🔔
🗓️ Utorak, 02. jul – 21.30h

📍 Ljetnja pozornica Tivat
🎫 Ulaz – 15€

Mirandolina! Kakva Žena!

Krčmarica Mirandolina jedan je  od najčuvenijih ženskih likova u istoriji pozorišta. Ona slavi  autentičnu snagu Žene, njenu inteligenciju, mudrost, Eros života, kreativnost, žudnju za nezavisnošču i slobodom. U njoj iskonska snaga Žene nalazi svoj uzbudljiv i duhovit oblik. Karlo Goldoni napisao je komediju  Krčmarica 1751. godine, a prvi put je odigrana 1753. u Veneciji. Mirandolina od tada živi na pozorišnim scenama, nadigrava se sa muškarcima i Vitezom Ripafratom-ženomrscem, bori za dostojanstvo, i svoje i svog pola. Ona je feministkinja iz 18. vijeka. U muškim fantazijama je Đavolica, Venera, Padrona, Bludnica, Kurva, Svetica, Čarobnica. Ona je Sirena koja začarava muškarce i oduzima im razum. Opasna žena. Bilo da je zamišljaju kao Sirenu ili  pin up, u bilo kom vizuelnom obliku ona je simbol samosvjesne, buntovne žene. U sebi baštini iskustvo i taktike iz raznih vremena kojima su žene  zavodile muškarce i ratovale s njima u bespoštednoj borbi polova.

Kakva je Mirandolinina sudbina u svijetu kojim vlada Mamon, novac i pohlepa? Da li su sloboda i nezavisnost mogući, ili su samo velike  iluzije? Šta je s ljubavlju? Kakav je odnos između ljubavi i novca, Erosa i Mamona? Za Bodrijara, umjetnost je čin zavođenja. Mirandolina će nam pričati priču o sebi, kao umjetnica  koja u pozorištu igra svoj život, konstruiše i dekonstruiše narativ o ženi koja iznad svega cijeni sopstvenu  slobodu.

Po motivima Karla Goldonija i Petera Turinija

Režija: Tatjana Mandić Rigonat
Dramska i jezička adaptacija teksta, izbor muzike: Tatjana Mandić Rigonat
Kostimograf: Stefan Savković
Scenografkinja: Vesna Popović
Kompozitorka: Irena Dragović
Koreografija: Slavka Nelević
Video: Jelena Tvrdišić
Dizajn svijetla: Radomir Stamenković
Fotograf: Duško Miljanić

ULOGE:
Mirandolina – Katarina Marković
Vitez od Rippafratta – Vučić Perović
Fabrizio – Lazar Dragojević
Markiz di Albafiorita– Goran Slavić
Grof di Forlinpopoli – Goran Vujović
Dejanira – Lara Dragović
Ortensia – Julija Milačić Petrović Njegoš

✨ Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10.00 – 14.00h i na blagajni Ljetnje pozornice od 19.00h – 22.00h

ℹ️ Informacije +382 69 342 799

#purgatorije2024 #czktivat #tivat