✍️ Potpisan protokol o saradnji između Centra za kulturu Tivat i Narodnog pozorišta Republike Srpske

U Banjoj Luci potpisan je sporazum o saradnji između Centra za kulturu Tivat i Narodnog pozorišta Republike Srpske. Direktor Goran Božović i direktorka Dijana Grbić, izrazili su zajedničke želje da u okviru svojih aktivnosti razvijaju saradnju u oblasti kulture i umjetnosti, a u cilju unapređenja razvoja, očuvanja i širenja pozorišne umjetnosti i očuvanja kulturnog i istorijskog nasleđa.

Sporazumom se posebno predviđaju razmjene predstava postojećih repertoara na scenama u Tivtu i Banjoj Luci, realizacija zajedničkih projekata, razmjena pozorišnih umjetnika i obuka stručnih saradnika iz oblasti tehničkih i umjetničkih zanata, kao i zajednička realizacija gostovanja i učešća na odgovarajućim festivalima.

„Centar za kulturu Tivat je večeras učesnik na manifestaciji Dani Jagoša Markovića sa predstavom „Ćelava pjevačica“ Ežena Joneska, poslednja predstava koju je režirao prerano preminuli Jagoš Marković. Upravo je Jagoš zaslužan za uspostavljanje saradnje između ove dvije kulturne institucije. I ranije je postojalo interesovanje i obostrana želja da se ova predstava ugosti u Narodnom pozorištu, ail je tek uz podršku Mtel kompanije konačno došlo do realizacije ovog mini festivala posvećenog eminentnom sprskom reditelju“ naglasila je direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić.

Učešće na festivalu Dani Jagoša Markovića u Banjoj Luci, rame uz rame sa najprestižnijim pozorištima regiona kao što su Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, Narodno pozorište iz Beograda i Narodno pozorište RS iz Banja Luke, za Centar za kulturu Tivat predstavlja izuzetnu čast i privilegiju. To svakako predstavlja i potvrdu predanog i kvalitetnog rada Centra. Posebnu čast predstavlja iskazivanje interesovanja nacionalnog teatra, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, za potpisivanje sporazuma o saradnji sa uslovno rečeno malim, Centrom za kulturu Tivat. Ovim sporazumom otvaramo nove perspektive saradnje. Pored razmjene repertoara koja se upravo ostvaruje, otvaramo mogućnost za rad na zajedničkom produkcionom projektu već u narednoj godini. Očekujem uspješnu saradnju na projektima koji će biti na ponos obje kuće izjavio je direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović.