MALI PIRAT nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice – PREMIJERA 20.decembar 2018.

U koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice u Tivtu su započele pripreme na realizaciji nove pozorišne predstave. U pitanju je MALI PIRAT, kojeg je po motivima romana  Anta Staničića napisala Aleksandra Glovacki. Režija je povjerena Milanu Karadžiću, a u autorskoj ekipi su još i: kostimografkinja je Dragica Laušević, kompozitorka Irena Popović Dragović, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović, dramaturg Dubravka Drakić.

“Mali pirat” je roman Anta Staničića  čija se radnja odvija u osamnaestom vijeku, kada su morima harali gusari. U romanu je oslikan život bokokotorskih pomoraca i njihovih narodnih običaja. Ovaj roman pored avanturističkih događaja šalje i poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema porodici.

 

U predstavi za sve generacije koja okuplja veliki ansambl igraju: Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka FEmić, Katarina Krek, Jelena Simić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Maša Labudović, Omar Bajramspahić, Sanja Popović i Jovan Krivokapić, a biće angažovana djeca polaznici škole glume Miloš Kašćelan, Ivan Kašćelan, Aleksa Baćević, Filip Petrović kao i plesne grupe iz Tivta i Kotora.

 

Premijera predstave u Tivtu je planirana za 20.decembar, dok će podgorička premijera biti sedam dana kasnije 27.decembra 2018.

 

Predstava se radi u susret obilježavanju 110 godina od rođenja jednog od najpoznatijih pisaca dječijih knjiga iz druge polovine dvadesetog vijeka Anta Staničića, koji je rođen 1909. godine u Tivtu.