POZORIŠNA TRIBINA

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima, u saradnji sa CZK Tivat organizuje tribinu “O režiji, pisanju i produkciji.” Tribina će biti održana danas (25.april) u 19 sati u Velikoj sali Centra za kulturu.

Govoriće mr Aleksandar Radunović, docent (FDU), Danijela Radovanović, saradnica u nastavi (FDU) i Damjan Pejanović, pozorišni reditelj.

Serijal pozorišnih tribina organizujemo u namjeri da animiramo zainteresovanu javnost za studije i stvaralaštvo u polju dramskih umjetnosti. Važan segment socio-kulturnog lanca pozorišta predstavlja sistem visokog obrazovanja unutar koga se stiču znanja i vještine za stvaralaštvo i koji predstavlja ulaznicu za svijet umjetničkih profesija. Taj svijet počiva na autorstvu dramskih pisaca i reditelja i kreativnosti producenata da sa svim ostalim akterima unutar umjetničke produkcije razvijaju pozorišnu umjetnost i grade pozorišni i kulturni sistem. Učesnici tribina su profesori i saradnici sa Fakulteta dramskih umjetnosti i naši alumnisti. Tribina kao prostor razgovora je i poziv svima koji razmišljaju o studijama pozorišne režije, dramaturgije ili pozorišne produkcije da ispričaju svoju priču i upišu FDU na Cetinju, piše u najavi programa.