Monodrama KAKO POSTATI ŽENA KOJOJ SE SVE PRAŠTA – scenaAtrijum Buća Tivat, neđelja, 10.jul u 22:00

U okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije”, u atrijumu ljetnikovca Buća u Tivtu u neđelju od 22 sata, biće izvedena monodrama “Kako postati žena kojoj se sve prašta”, produkcije Mas code iz Beograda.

maja sarenac

 

 

Predstava je rađena po tekstu Mirjane Ojdanić, a izvodi je Maja Šarenac. Monodrama “Kako postati žena kojoj se sve prašta” je satirična priča objavljena osamdesetih godina. Nedugo zatim igrala je tada mlada glumica Mira Perić kao monosatiru. Zemunski Festival monodrame i pantomime objavio ju je 2007. godine u knjizi “Sami sa publikom” s još pet monosatira. Satirični tekst ove monodrame nakon 30 godina i brojnih društvenih promjena i dalje je aktualan. U odnosu na raniju verziju autorica je izmijenila samo nazive ulica.

Tekst je napisan kao predavanje, a Maja Šarenac savjetuje žene kako da iskoriste svoj mozak, tako da je ova interesantna priča poučna za sve dame, a sigurno će nasmijati i prisutne muškarce. Ono što izdvaja stand-up komediju od predstave je dinamika komunikacije s publikom, aktualnost i bliskost sadržaja.