Pozorišna predstava MRZIM ISTINU – utorak, 12.07.2016. – Velika sala CZK Tivat

mrzim is

U utorak 12.07.2016. godine, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” biće izvedena predstava “Mrzim istinu” u produkciji Teatra & TD Zagreb.

Predstava se bavi scenskim prikazivanjem života samog reditelja Olivera Frljića. Reditelj je u programskoj knjižici predstave napisao: «Ova predstava nas vraća u vrijeme prije 24. aprila 1992. Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske istorije, njom se daje uvid i rastvaraju kompleksni unutrašnji odnosi u toj porodici. Svoj dramaturški temelj ona gradi na tenziji između različitih porodičnih dokumenata i autorovih svjedočanstava koja se koriste, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobijaju u prostoru pozoriišne reprezentacije.»

Gostovala je na brojnim pozorišnim festivalima u zemlji i svijetu, bila nominovana u sedam kategorija za Nagradu hrvatskog glumišta te je i osvojila u najprestižnijoj kategoriji: predstave u cjelini. Osvojila je i prestižne nagrade festivala Gavelline večeri, Marulićevi dani i brojne druge.

Jedan od najvećih uspjeha predstava je doživjela igranjem na jednom od najprestižnijih svjetskih festivala Wiener Festwochen gdje je s velikim uspjehom odigrana četiri puta.

Predstava će se igrati u velikoj sali Centra za kulturu Tivat, u  21:30 sati.