Pozorišna predstava RUČNI RAD – srijeda, 08.mart u 20:00 h – Velika sala Centra za kulturu Tivat

“Ručni rad ” je crno humorna priča francuskog pisca Jean Claude Dano  o položaju žena koje ni ne shvaćaju da su žrtve svog okruženja  i koje su izgubile svaku vrstu empatije prema vlastitom životu, ali posjeduju jako izraženu i iskrenu empatiju prema drugim ženama, što je svojevrstan apsurd.

U predstavi igraju: Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

rucni

Ovo je priča o samo tri ženska principa, kojih ima koliko i žena na ovoj planeti, ali koja postaju gotovo stereotipi ponašanja.

Prvi princip jeste žena koja prepušta drugima da joj rješavaju sve probleme na koje naiđe, ne iz lijenosti ili nemoći, već iz uvjerenja da ona sama to ne umije, budući da su je muškarci uvjerili u vlastitu nesposobnost u što je ona povjerovala.

Drugi princip. Žena kojoj je naizgled sve jasno, koja zrači prezirom prema muškarcima i koja je posvetila svoj život borbi za prava žena, ali svim tim ženama daje potpuno pogrešne i čak besmislene savjete i rješenja, jer ni sama ne zna riješiti svoje probleme kod kuće, pa izmišlja svoj život superheroine u parku koja radi za dobrobit svih žena, prikrivajući vlastitu nemoć.

I kao treći pincip imamo nesretnu ženu koja nikada nije imala nikakav fizički kontakt s muškarcem, sem rukovanja, koju svi oko nje uvjeravaju da je zbog toga blagoslovljena, a koja ipak žudi za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju kao najjednostavnijoj i najljepšoj stvari. Ona toliko javno pati i sažalijeva sebe da je zbog svih tih stvari potuno neprivlačna bilo kojem muškarcu kojega je ikada upoznala, te se skriva u religioznosti, što je također samo fasada.