PREMIJERA – plesna predstava GLAD – ponedjeljak, 22.jul u 21:30h – Scena Atrijum Buća Tivat

Produkcija: ZPC “Zagrebački plesni centar” i Plesni studio “moDuS”

Koreograf: Miloš Isailović

Dramaturg: Larisa Lipovac Navojec

Kompozitor : Aleksandra Đokić

Kostimograf : Ana Fucijaš

Dizajn svijetla : Saša Fistrić

Festival plesnog teatra imaće ove godine i jednu premijernu plesnu produkciju. Riječ je o predstavi plesnog studija MoDus u saradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom GLAD u koreografiji Miloša Isailovića. Kontraverzna, simbolički snažna tema, o fatalnoj ljubavi dvoje ljudi, uobličena je kroz maštovit plesni jezik ovog mladog, darovitog koreografa.

 

 

Riječ autora :

Predstava je inspirisana romanom “Božanska glad” hrvatske književnice Slavenke Drakulić, koji govori o dvoje mladih ljudi koji se zatvaraju u svijet opsesije jednog prema drugome.

Govori o ljubavi koja nema budućnost. O konstantnom traganju za sobom u ljubavi.

Koliko smo zapravo gladni, ili smo samo siti toga što imamo te mislimo da zaslužujemo više. Kao neko ko se svakodnevno susreće sa lijepim očima i pogledima koji nam prodrmaju tlo pod nogama. Koliko smo spremni zbog gladi ka boljem da rizikujemo i da potencijalno izgubimo sebe? Da li smo spremni voljeti ispočetka? Da li smo spremni staviti tačku na stare priče i započeti neku novu, sa nekim novim očima? Koliko smo gladni ljubavi?

Može li se utoliti ta božanska glad za srećom, pa makar na kraju ubili ono što imamo u sebi, makar ubili ono što smo gradili godinama, makar ubili ono što smo i u što vjerujemo.