PREMIJERA – plesna predstava MAGBET – subota, 22.jul u 21:30 h – scena Atrijum Buća Tivat

Plesna predstava, po motivima drame Vilijama Šekspira

         MAGBET

Koreografija: Miloš Isailović

Kompozitor: Draško Adžić

Dramaturgija:Jelena Kajgo
Scenografkinja: Jasmina Holbus
Kostimografkinja: Slavna Martinovic

Reditelj na predstavi: Luka Mihovilović
Dizajn svetla: Jasmina Holbus, Luka Mihovilović

Igrači: Miloš Isailović, Ana Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Nataša Gvozdenović, Ivana Savić-Jacić, Tamara Pjević i Branko Mitrović

PREMIJERA: subota, 22.jul u 21:30 h – scena Atrijum Buća Tivat

REPRIZA: nedjelja, 23.jul u 21:30 h – scena Atrijum Buća Tivat

MAGBET

Plesna predstava Magbet,  ima za cilj da publici predstavi nove pravce razvoja plesnog teatra, kroz koreografske inscenacije velikih djela svjetske književnosti.

Koreografija predstave Magbet povjerena je mladom koreografu Milošu Isailoviću, koji je u Bitef dens kompaniji ostvario veliki broj izuzetnih igračkih uloga, a za svoju prvu koreografsku postavku Dunjaluk u produkciji Bitef teatra, dobio je nagradu Dimitrije Parlić.

I u ovoj plesnoj postavci, baziranoj na klasičnom dramskom konceptu, Magbet će biti samo idejno polazište za razvoj autorovog viđenja savremenog svijeta, u kontekstu atmosfere koja vlada u ovom čuvenom Šekspirovom djelu – to je mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja, strasti…

Savremeno koreografsko tumačenje Magbeta nudi pregršt scenskih mogućnosti. Lik Ledi Magbet uvijek je izazivao posebnu pažnju, a svakako vrlo je atraktivna i pojava tri vještice, koje će, kao i svi ostali likovi, biti vizuelno uklopljene u vanvremenski okvir, pružajući publici osjećaj modernosto, savremenosti i nadasve univerzalnosti Šekspirovih ideja.

 

Jelena Kajgo, umjetnička direktorka Bitef dens kompanije

magbet-1

RIJEČ AUTORA:

Magbeta doživljavam kao priču o unutrašnjoj borbi dvoje ljudi. Ljudi sa velikim ambicijama. Cijela priča je prožeta ženskim principom, odlučnošću, ali i manipulacijom. Sve je dozvoljeno u borbi za prijesto, ili danas u borbi za vlast i visoku poziciju. I na kraju se plaća previsoka cijena, kraljevstvo je dobijeno u krvi, ludilu i kajanju. Šekspir nas kroz priču o Magbetu upozorava da ko želi vlast pod svaku cijenu nikad nema dobre namjere, i spreman je na sve. I upozorava da pazimo na svoje želje u žudnje, jer nam se mogu ostvariti. A na vrhu ostajemo sami, tu duvaju jaki vetrovi, i na toj čistini vidi se sva naša prljavština.

magbet-2

MILOŠ ISAILOVIĆ – koreograf

Rođen 1988. godine u Loznici. Tokom školovanja u Baletskoj školi Lujo Davičo, kao jedan od najdarovitijih učenika, dobija stipendiju na Baletskoj akademiji u Cirihu. Poslije povratka iz Ciriha, diplomira u školi Lujo Davičo.

Od 2009. godine igrao je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a istovremeno je i član Bitef dens kompanije u Bitef teatru. U Narodnom pozorištu je igrao je u baletima Uspavana lepotica, Labudovo jezero, Žizela, Don Kihot…, zatim u predstavama Interval, Ko to tamo peva, Viva la Vida, Dama sa kamelijama, Lisabonska priča… U Bitef dens kompaniji igrao je u produkcijama Voljen, Otelo, Božanstvena komedija,  Alfa Bojsi, Kada bismo svi malo utihnuli, Yesterday, seti se da zaboraviš, Želeće mašine, Don Žuan, Ptice

Nagrade:

Treća nagrada na međunarodnom takmičenju u Berlinu 2005. godine

Prva nagrada na međunarodnom takmičenju u Ćezeni 2005. godine.

Državni šampion u modernom plesu Srpske Plesne Asocijacije

Dobitnik nagrade za najboljeg koreografa na Dens festivalu u Novom Sadu 2012. godine

Dobitnik nagrade za najboljeg mladog izvođača u Srbiji za 2012. godinu

Dobitnik nagrade Dimitrije Parlić za predstavu Dunjaluk, 2016. godine.

Od 2012. godine radi kao plesni pedagog u studiju Ris i sa polaznicima kreira komad Porodični portret izveden na sceni Bitef teatra.
Od 2014. godine uspešno void seminare i radionice u Hrvatskoj, Makedoniji, Rumuniji, Češkoj, Poljskoj, Americi, sa “York Circuit Debris” company iz Njujorka.

  1. godine kreira svoju prvu profesionalnu predstavu Dunjaluk u produkiji Bitef teatra i izvođenju Bitef dens kompanije.

Iste godine radi u Narodnom pozorištu u Mariboru, (SNG) i postaje asistent Edvarda Kluga, sa kojim kao solista realizuje balet Per Gint.

  1. godine realizuje predstavu Stranac, u koprodukciji Nacionalne fondacije za igru i Hartefakt fonda. Iste godine postavlja Per Ginta u Nacionalnoj Operi u Rigi i osvaja nagradu Dimitrije Parlić za predstavu Dunjaluk, koju dodeljuje Udruženje Baletskih Umetnika Srbije.

2017. godine kao asistent Edvarda Kluga postavlja balet Per Gint u Novosibirsku.

 

magbet-4

Centar za kulturu Tivat

Direktor: Neven Staničić

Organizator: Vojislav Kaluđerović

Šef tehnike: Aleksandar Filipović

Majstor tona: Tomislav Elkaz

Majstor svijetla: Radomir Stamenković

Garderoberka: Slađana Ilić

Šminkerka: Nada Mijović

Dekorateri: Zdravko Vasiljević, Kristijan Rot, Mirko Kažić, Anton Cankar

 

Bitef teatar Beograd

Direktor: Miloš Latinović

Izvršna produkcija: Jovana Janjić

PR i protokol: Slavica Hinić

Šef tehnike: Ljubomir Radivojević

Majstori tona: Miroljub Vladić, Jugoslav Hadžić

Majstori svetla: Dragan Đurković, Igor Milenković

Inspicijentkinja: Maja Jovanović

Garedroberka: Marta Narančić

Dekorateri: Goran Gavrančić, Aleksandar Marinković, Vladan Milošević

 

magbet-3

magbet-5

magbet-6

magbet-7

magbet