SPAMALOT u TIVTU – srijeda, 31.avgust u 21 h – ljetnja pozornica Tivat

Monty Python’s “Spamalot” je mjuzikl komedija bazirana na filmu “Monti Pajton i Sveti Gral” i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Brodveju.

20.jula je počela prodaja karata za mjuzikl SPAMALOT, koji će  u Crnoj Gori premijerno biti izveden na ljetnjoj pozornici u Tivtu u srijedu 31.avgusta sa početkom u 21:00 h.
Cijena ulaznice:
* u pretprodaji do 15.08.-15€
* u prodaji od 16.-31.08.-20€
Uloge – Nikola Kojo, Nikola Djuričko, Srdjan Timarov, Gordan Kičić, Dejan Lutkić, Jelena Jovičić i drugi.

03

Originalna Brodvejska produkcija je urađena 2005. godine i “Spamalot” je odmah dobio Tony nagradu za najbolji mjuzikl kao i još dve Tony nagrade, Sara Ramirez za ulogu Dame iz Jezera, i Majk Nikols za najbolju režiju mjuzikla. Na toj dodjeli, “Spamalot” je bio nominovan za 14 Tony nagrada.

Tokom skoro pet godina teatarskog života na Brodveju, predstava je izvedena više od 1.500 puta, vidjelo je više od 2 miliona ljudi i zaradila je više od 175 miliona dolara.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda “Spamalot” garantovano neće ostati ravnodušan.

01 02 04 05

Nakon Brodveja, mjuzikl je bio izuzetno uspješan i u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španiji, Švedskoj, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Belgiji, Kanadi, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Japanu, Južnoj Koreji…

Mjuzikl priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom, gdje je Kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar, u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vjernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi. Pitoreskna potraga kroz cijelo kraljevstvo je zapravo žovijalna avantura sa mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Priča je bazirana na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe Monti Pajton, a koja ima svoju osnovu u scenariju filma Monti Pajton i Sveti Gral. Muziku su komponovali Džon Dupre i Erik Ajdl.