Narodno pozorište Beograd – Pozorišna predstava FRENKI I DžONI – subota, 23.decembar u 20:00 h – Velika sala CEntra za kulturu Tivat

Romantična komedija „Frenki i Džoni“, po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Meknelija, a u režiji Tee Puharić, biće izvedena u subotu 23.decembra sa početkom u 20.00 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat. U ovoj duo drami u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda uloge tumače Sloboda Mićalović Ćetković i Igor Đorđević, a glas radijskog spikera poveren je voditelju Darku Kocjanu.

telefon za informacije i rezervacije: 069-342-799.

Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovečnih ljudi – nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni, koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije je snimljen i istoimeni film sa Mišel Fajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama, koji je preko noći postao hit, a sada se prvi put igra kod nas.

Rediteljka Tea Puharić kaže da je komad pisan prije trideset godina, a da su oni dosta odstupili od osnovnog teksta s obzirom na to da ima dosta “amerikanizma” koji našoj publici ne znači ništa.

– Ja nisam birala podjelu, već su Sloboda i Igor našli tekst pa su tražili reditelja. Ipak sigurna sam da su njih dvoje najbolja podjela za ovaj tekst i poslije mjesec i po dana rada sa njima teško bih mogla nekog drugog da zamislim u tim ulogama – ističe rediteljka.