Pozorišna predstava NE IGRAJ NA ENGLEZE – ponedjeljak, 18.decembar u 20:00 h – Velika sala Centra za kulturu Tivat

Režija:  Zoran  Rakočević

“Ne igraj na Engleze“ je bila ispitna predstava studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u sklopu glavnog predmeta, u klasi prof. Branislava Mićunovića i asistenta doc. Branka Ilića.

Predstava je premijerno izvedena u Podgorici, na maloj sceni CNP-a, a potom i na Sterijinom pozorju u Novom Sadu i festivalu Skomrahi u Skoplju, gdje je pobrala, osim simpatija publike, i naklonost festivalske kritike. U predstavi igraju Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić. 

„Ne igraj na Engleze“ je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama plijeni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u raznim pozorišnim kućama. U pitanju je komedija, koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću. Komedija je na granici urnebesnog, pogotovo kad saznaju da su sva trojica na isti dan odigrali isti tiket sa tri različita ishoda.